Predsjedavajući Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, potpredsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović bit će gost na tribini u Jajcu.

Tribinu organizuje Općinski odbor Stranke demokratske akcije Jajce u petak, 27. jula 2018. godine u velikoj sali Općine Jajce s početkom u 18 sati.

Šefik Džaferović, rođen je 1957. godine u Zavidovićima.

Nakon što je diplomirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1979. godine, radio je u pravosudnim i policijskim institucijama u Zavidovićima i Zenici sve do 1996. godine, kada postaje sekretar Agencije za informisanje i dokumentaciju (AID).

Iste godine izabran je za predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a ujedno postaje i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH). Nakon četverogodišnjeg mandata u zakonodavnoj vlasti Kantona i Federacije, Džeferović 2000. godine ulazi u Dom naroda državnog parlamenta.

Na općim izborima 2002. godine izabran je u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a tokom četverogodišnjeg mandata bio je i član rukovodstva Doma.

Džeferović je na Općim izborima 2014 izabran u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH sa 30.007 glasova i tako ostvario četvrti mandat državnog poslanika.

 

 

(Jajce Online/PROMO)