Aktuelni poslanik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine  Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović danas je posjetio Medžlis IZ Jajce i glavnog imama Zehrudina ef. Hadžića.

Tom prilikom glavni imam je upoznao Mehmedovića s projektima Medžlisa, s posebnim fokusom na vjerske, edukativne i kulturne projekte i investicije u infrastrukturu. S obzirom na to da Mehmedović dolazi iz uspješne sredine kao što je Tešanj, odmah je shvatio viziju i značaj navedenih projekata za lokalnu zajednicu i njene stanovnike te čestitao na ostvarenim rezultatima.

Također je informisan o opstrukcijama koje Medžlis ima kako od strane pojedinih predstavnika lokalnog nivou kao i viših nivou. Opstrukcije jednih jer im nije od interesa jačanje lokalne zajednice u kome će svi stanovnici imati bolju kvalitetu zajedničkog života, dok drugi na žalost nemaju kapacitet da razumiju viziju i dugoročno promišljaju.

Glavni imam Zehrudin-ef. Hadžić se zahvalio na posjeti i interesovanju. On je naglasio otvorenost Medžlisa i spremnost za saradnju Šemsudinom Mehmedović koji se stavio na raspolaganje i zahvalio na gostoprimstvu te je dogovorena promocija Medžlisovih izdanja u Tešnju.

 

(Jajce Online/MIZ Jajce)