Načelnik općine Jajce Edin Hozan posjetio je preduzeće Steelmin BiH Jajce i sa direktorom Dževadom Delićem razgovarao o proizvodnji i problemima koji su nastali usljed kvara na filterskoj stanici.

Načelnik Hozan prenio je rukovodstvu ovog preduzeća zabrinutost građana za pojačano ispuštanje dima i čađi koje je bilo evidentno minule sedmice.

Direktor Dževad Delić i tehnički direktor Mensur Haseljić informisali su načelnika Hozana o problemima koje su imali sa filter vrećama u filterskom postrojenju.

Uz uložene napore kvarovi su otklonjeni i filteri rade u punom kapacitetu u što su se ovih dana mogli uvjeriti i sami građani. Ponovnim stavljanjem u rad filtera znatno se smanjila emisija čvrstih čestica u zrak što je prioritetni zadatak Općine Jajce u zaštiti okoliša.

Inače, preduzeće Steelmin BiH trenutno upošljava 170 radnika, proizvodnja se odvija unutar 24 sata, a kompletna proizvodnja namijenjena je ino tržištu.

Imajući u vidu važnost pokretanja ove značajne proizvodnje kako za grad Jajce, tako i za Srednjobosanski kanton, ali i Bosnu i Hercegovinu.

Načelnik Hozan, nakon što je obišao proizvodne pogone, izrazio je zadovoljstvo zbog pokretanja proizvodnje, angažovanja ljudi i novih zapošljavanja.

Dajući podršku razvoju kompanije i izražavajući nadu u povećanje proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta, načelnik Hozan poželio je uspjeh u daljem radu preduzeću Steelmin BiH d.o.o. Jajce.

 

 

(opcina jajce/Foto: Tvrtko Zrile)