Jedna kladionica u BiH objavila je kako je jedan vatreni navijač nogometne reprezentacije Hrvatske iz BiH toliko uvjeren u pobjedu Vatrenih u finalnoj utakmici s Francuskom da je na to uložio 100.000 KM. Da stvar bude zanimljivija, riječ je o cjelokupnom iznosu koji je osvojio kladeći se na plasman Hrvatske u sam vrh i prije nego što je Svjetsko nogometno prvenstvo počelo.

Kladioničar čiji identitet iz razumljivih razloga nije poznat, ali je poznato uplatno mjesto, izazvao je pravu senzaciju svojom uvjerenošću u trijumf Hrvatske.

“Hladnokrvno kao da uplaćuje 5 konvertibilnih maraka igrač je rekao kako vjeruje da će Vatreni biti bolji od Francuza i uzeti naslov te uplatio 100 hiljada KM  samo na taj par, a još 10 hiljada KM je uplatio dodavši na listić, uz Hrvatsku, i pobjedu Novaka Đokovića u petak protiv Rafaela Nadala na Wimbledonu”, napisali su na Facebook stranici kladionice.

“Ako Hrvatska osvoji naslov, naš igrač će dobiti 270 hiljada KM “, dodali su.

Pojasnili su pritom kako je očito strastveni kockar prije početka prvenstva uplatio 5.252 KM na plasman Hrvatske u finale, što mu je donijelo oko 80.000 KM.

Umjesto da taj dobitak pospremi u džep, ovaj navijač Hrvatske kladio se s 100.000 KM na pobjedu Vatrenih u finalu, a uz to je doplatio za Đokovića.

(Fokus.ba)