Pozvao me je i rekao: sestro slatka, tebi moram da kažem, ispratio sam ženu i djecu kod tašte u Niš, ali ja ne mogu više da podnesem ovu bijedu, ne mogu da dozvolim da mi djeca žive u mraku, ja hoću da se ubijem. Zvala sam ga sto puta, nije se javljao. Odmah sam sjela u auto sa komšijom iz Bujanovca i stigla do Jelašnice za sat i po. Međutim, zatekla sam brata mrtvog pored česme.

Ovo je za Novosti ispričala kroz suze Zlatka Stojanović, sestra Miroslava Stojanovića (44) koji je sebi oduzeo život u utorak kasno poslije podne popivši insekticid etiol. Tragedija se dogodila samo nekoliko sati nakon što mu je struja isključena zbog dugovanja od 22.000 dinara.

– Nije htio da ostavi djecu u mraku, pa je riješio da on sam ode u vječni mrak – rekla je Zlatka jecajući.

Porodica Stojanović (Miroslav gore desno)

Međutim, dug za struju samo je kap koja je prelila čašu, jer od rata 1999. godine, otkako je na Kosovu izgubio oca i majku, ali i sve imanje, Miroslav Stojanović je sa svojom porodicom prošao pakao i kao raseljeno lice živio u vrlo teškim uslovima.

– Imamo četiri školarca, a živimo od socijalne pomoći koja je 19.000. Miroslav je povremeno radio na građevini, ali opet nije bilo dovoljno za neki osnovni život. Kuću smo dobili prije dve godine, ali u nju je trebalo toliko ulaganja da je bilo bolje da smo ostali da živimo u kolektivnom centru gde smo boravili prije toga – priča u nevjerici njegova žena Slavica Spasojević.

Ona kaže da je račun od 22.000 dinara dug za nekoliko mjeseci, a da su posljednji račun od 5.000 dinara dobili prije nekoliko dana, ali kako nisu mogli da ga plate, stigla im je opomena, a nakon nje i radnici Elektrodistribucije da isključe struju.

Supruga Slavica (Foto: Novosti)

– Došao je čovjek da plombira brojilo. Molili smo ga da nam ne isključuje struju, molili smo ljude iz Socijalnog da nam pomognu, rekli su nam da nije trebalo da rađamo djecu, ako nemamo uslove da ih čuvamo – očajna je ona.

Četvoro djece, od kojih najmlađe ima sedam, a najstarije 12 godina, kao i supruga, braća i prijatelji ispratili su u srijedu Miroslava na večni počinak. On je sahranjen na seoskom groblju u Jelašnici.

 

 

(Fokus.ba)