Dosadašnjih sedam zamjena ostaje tako između ostalih u Ligi prvaka i Europskoj ligi, osim finala, gdje će treneri imati 12 zamjena na raspolaganju

UEFA je najavila da će od sljedeće sezone uvesti izmjene i dopune pravila koja će biti primjenjena na različitim Uefinim natjecanjima.

Izmjene i dopune odnose se na broj zamjena; dodatne zamjene ako utakmica ode u produžetke; broj igrača koji smiju sjediti na klupi za rezervne igrače; broj i mjesto dodatnih tehničkih mjesta te korištenje elektroničke komunikacije.

FIFA je na Svjetskom prvenstvu uvela novitet u broju zamjena, odnosno dopustili su četvrtu zamjenu kada je rezultat nakon 90 minuta izjednačen. UEFA je međutim otišla i korak dalje pa će tako dopustiti i petu zamjenu, no samo u nekim natjecanjima: juniorskoj Ligi prvaka te europskim U-17 i U-19 prvenstvima.

Međutim, četvrta zamjena će se moći koristiti na svim važnijim natjecanjima, uključujući: Ligu prvaka, Europsku ligu, Superkup, Europsko prvenstvo, Ligu nacija…

Umjesto dosadašnjih sedam igrača na klupi za rezervne igrače, treneri će na raspolaganju imati 12 igrača i to u: Superkupu, Europskom U-21 prvenstvu, Ligi nacija te kvalifikacijama i na samom Europskom prvenstvu.

Dosadašnjih sedam zamjena ostaje tako između ostalih u Ligi prvaka i Europskoj ligi, osim finala, gdje će treneri imati 12 zamjena na raspolaganju.

Kada je u pitanju korištenje elektronske komunikacije, dopušta se korištenje bilo kojeg oblika elektronske komunikacije od strane timskih dužnosnika, ako se ono izravno odnosi na dobrobit igrača ili sigurnost te zbog taktičkih razloga.

Međutim, može se koristiti samo ručna oprema (na primjer, mikrofon, slušalice, mobilni telefon / smartphone, smartwatch, tablet, laptop). Svaki momčadski službenik koji koristi neovlaštenu opremu ili se neprimjereno ponaša u tom pogledu, bit će isključen iz tehničkog prostora.

 

(goal.com)