Trener NK Metalleghe BSI Nedžad Selimović danas je izvršio prozivku, a potom odradio i prvi trening s igračima u okviru priprema za narednu sezonu.

Zajedno sa Selimovićem u stručnom štabu ovog federalnog prvoligaša će biti Almir Tolja i Marko Bogić, a kada je u pitanju plan priprema, veći dio će biti odrađen u Jajcu.

“Smatram da imamo dovoljno vremena za kvalitetan rad do 1. kola koje je na rasporedu 11. augusta. Među igračima se nalazi dosta mladih i perspektivnih koji će dobiti priliku da se nametnu i izbore svoje mjesto u timu. Planirali smo i pet test utakmica, prva je na rasporedu 8. jula u Turbetu protiv Vlašića”, istakao je Selimović.

Prozivci i prvom treningu prisustvovali su: Mladen Kukrika, Zejd Muratspahić, Sanel Kovač, Sabit Alispahić, Amir Kukavica, Bakir Hota, Ahmed Opardija, Ivan Tankuljić, Sulejman Smajić, Rijad Pljevljak, Aleksandar Malbašić, Dženan Haračić, Antoni Jurišić, Filip Suton, novajlije : Ognjen Jekić (Sloboda MG), Ilija Danilović (Zvijezda 09), Irhan Smajić (Sandviken), Admir Omerbegović (Famos), Amer Torlak (Travnik), juniori: Marko Brtan, Mihael Marić, Zinedin Crnac, te fudbaleri na probi: Ahmed Buljubašić, Šaban Aletić , Muris Filan i Mahmut Mujak.

 

(SportSport.ba)