Svečanim otvaranjem prve gostujuće izložbe prošle sedmice iz Visokog “U potrazi za bosanskim srednjovjekovljem – Pavao Anđelić” počela je manifestacija “Dani srednjovjekovlja” u Jajcu.

Središnji programski sadržajodržat će se 6. jula/srpnja kada se očekuje dolazak srednjovjekovnih družina iz BiH i okruženja, gdje će se organizirati svečana povorka kroz grad, prijem kod kralja, te radionice mačevanja i streličarstva.

Večernji program obogatit će nastup istaknute grupe “Ensemble Audiatur”.

“Dani srednjovjekovlja” predstavljaju jednu od rijetkih kulturno-turističkih manifestacija koja ima za cilj predstaviti bogatu srednjovjekovnu baštinu u Bosni i Hercegovini, a poseban naglasak joj daje činjenica da se održava u kraljevskom gradu Jajcu.

Organizator ove manifestacije je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala, generalni pokrovitelj Općina Jajce, dok su medijski sponzori: Volim Jajce, Jajce Press, Radio Jajce i Jajce Online.

“Dani srednjovjekovlja”

“Dani srednjovjekovlja” predstavljaju jednu od rijetkih kulturno-turističkih manifestacija koja ima za cilj predstaviti bogatu srednjovjekovnu baštinu u Bosni i Hercegovini.Jajce 06.07.2018.

Gepostet von Agencija-za Zastitu Bastine Jajce am Montag, 25. Juni 2018

 

(agencija jajce)