Na graničnom prijelazu Doljani pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja manifestacije ”Sveti Ivo” u Podmilačju danas od 10.00 do 22.00 i sutra od 06.00 do 16.00 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka, priopćeno je iz BIHAMK-a.

U tim terminima alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka.

Iz istog razloga, sutra do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanske županije. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu prometuje se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, promet je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno prometovanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na križanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog deminerskih radova na dionici M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće), svakodnevno, u vremenu od 07.00 do 14.30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene prometuje se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.

(BIHAMK)