Treći dan Svjetskog prvenstva u Rusiji donosi četiri nove utakmice na rasporedu, a najveću pažnju privlači grupa D u kojoj Lionel Messi s Argentinom igra protiv Islanda, dok Hrvatska čeka duel protiv Nigerije.

Gledaoci širom svijet sinoć su mogli uživati u nogometnoj ljepotici koju su u 1. kolu grupe B priredili Portugal i Španija (3:3). Meč je obilježio Cristiano Ronaldo koji je postigao hat-trick. Osim velikog oduševljenja koje je izazvao Ronaldo, društvenim mrežama se odmah počelo dozivati ime Lea Messija – sad je red na njega.

Messi svoj put na Svjetskom prvenstvu u Rusiji počinje danas od 15:00 sati kada Argentina u 1. kolu grupe D igra protiv Islanda. Gaučosi su motivirani i žele otići što dalje na Mundijalu, a najveći motiv definitivno ima Messi kojem je ovo možda posljednja šansa da osvoji naslov svjetskog prvaka s obzirom da uskoro slavi 31. rođendan.

Argentina će preko puta sebe imati Island, ekipu koja je napravila senzaciju na Euru prije dvije godine i koja je plasmanom na Mundijal pokazala da uspjeh na Euru u Francuskoj nije bio slučajan.

Ipak, prije nego na teren izađu Argentina i Island, u 1. kolu grupe C nas čeka okršaj Francuske i Australije od 12:00 sati. Francuzi spadaju među favorite Svjetskog prvenstva i zaista posjeduju sjajan roster. Sve osim pobjede Francuza bilo bi veliko iznenađenje, ali Australija neće tek tako položiti svoje oružje.

Nakon navedena dva okršaja, uslijedit će duel Perua i Danske u 1. kolu grupe C od 18:00 sati. Ovaj duel je od velikog značaja za oba tima pošto su očekivanja da će Francuzi osvojiti prvo mjesto u grupi tako da Peruu, Danskoj i Australiji ostaje velika borba za drugo mjesto, a tu borbu odlučit će međusobni okršaji.

Posljednji meč dana igraju Hrvatska i Nigerija u 1. kolu grupe D od 21:00 sati. Hrvatska ima velika očekivanja od sjajne generacije koju predvodi Luka Modrić i smatra se da je ovo posljednja šansa te generacija da napravi veliki rezultat na velikom takmičenju.

Preko puta Vatrenih izaći će Nigerija koja je prije četiri godine bila u grupi s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, a svi znamo epilog – “nije bio ofsajd” i Nigerija je prošla grupu. I Hrvatska je svjesna da mora dati sve od sebe, jer Nigerijci su izuzetno neugodni. Radi se o fizički vrlo jakom timu koji posjeduje i nekoliko pravih znalaca.

Grupa C

1. kolo: Francuska – Australija (12:00 sati, Kazanj Arena)
1. kolo: Peru – Danska (18:00 sati, Mordovija Arena)

Grupa D

1. kolo: Argentina – Island (15:00 sati, Otkritije Arena)
1. kolo: Hrvatska – Nigerija (21:00 sati, Kalinjingrad)

(Klix)