Nakon što je glumac Josip Pejaković prije nekoliko dana premješten iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u Zagreb na liječenje, njegovo zdravstveno stanje ide nabolje.

Ovo nam je ustvrdio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je na sebe preuzeo odgovornost za liječenje poznatog glumca.

– Bio je nekoliko dana na Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, a prekjučer je premješten u bolnicu “Sveti duh”, gdje će mu uraditi detaljne pretrage, kolonoskopiju, bronhoskopiju, gastroskopiju… Uradit će mu, zapravo, detaljne pretrage crijeva, a onda ćemo vidjeti dalje šta će biti – govori nam Bandić.

Dodaje da vodi računa o zdravstvenom stanju glumca i da je non-stop u kontaktu s njegovim sinom Dejanom Pejakovićem, ali još nije sto posto utvrđeno šta mu je.

– Kako su mi ljekari kazali, ima neku zaraznu bakteriju na slijepom crijevu pa su mu dali antibiotike, koji su već počeli djelovati. Josip se ne vraća u Sarajevo dok mu ne napravimo sve što treba i dok ne bude bolje, on je moj gost – ističe Bandić te dodaje da ga je posjetio prekjučer, a planira i danas.

Glumac je početkom godine smješten na Odjel za opću i abdominalnu hirurgiju KCUS-a zbog problema s abdomenom i srcem. Poslije je dobio još jedan infarkt pa se situacija dodatno zakomplicirala. Nakon toga je premješten na Odjel kardiohirurgije, gdje je ležao sve do aprila, kad je otpušten kući.

 

(avaz)