U prelijepom ambijentu novoizgrađene džamije u džematu Volijak, 20. Ramazana 1439. h. /04.06.2018 godine., Asocijacija mladih MIZ Jajce „Tajib Okić“ u saradnji sa MIZ Jajce organizirala je već tradicionalni iftar za omladinu, softe i jetime s područja MIZ Jajce.

Više od 120 omladinaca, softi i jetima imali su priliku prisustvovati i družiti se na iftaru. Program je započeo iftarom nakon čega smo klanjali akšam namaz. Uz prigodno obraćanje našeg gl. imama Zehrudin-ef. Hadžića, prof. u kojem se posebno osvrnuo na aktivno djelovanje mladih u zajednici navodeći Kur’anske primjere iz sure Kehf, nastavljeno je druženje.

Nakon obraćanja gl. imama prezentiran je i rad Asocijacije mladih MIZ Jajce „Tajib Okić“ omladini koja je bila prisutna. Predsjednik Asocijacije mladih MIZ Jajce „Tajib Okić“ Sabahudin-ef. Makić, prof. iskoristio je priliku i pozvao je omladinu da se priključi timu Asocijacije s ciljem promovisanja pozitivnih promjena u društvu.

Uz kahvu i kolače koje su pripremili članovi Asocijacije imali smo priliku poslušati inspirativno predavanje gl. imama Mrkonjić Grada Mufid-ef. Huskića čije se oduševljenje prisustvom večerašnjem iftaru moglo primijetiti u svakoj izgovorenoj rečenici njegovog izlaganja.

Nakon obraćanja Mufid-ef. Huskića pristupili smo klanjanju teravih-namaza nakon čega smo svoje druženje polako priveli kraju sumirajući pozitivne aspekte večerašnje noći.

Ovu priliku koristimo da se zahvalimo i donatorima koji su finansirali ovaj iftar organizaciji NEDWE i privredniku Medagi Hodžiću kao i uposlenicima MIZ Jajce, članovima Asocijacije mladih MIZ “Tajib Okić“ i svoj omladini koja je bila večeras prisutna na ovom iftaru.