Nakon uspješnog nastupa održanog na 5. STEP Sajmu Turizma i eko proizvoda u Jajcu, Rekreativno plesni centar “Zumba” Jajce jučer je predstavio naš grad na Futurea festivalu održanom u Travniku.

Fondacija „Out of Area“ iz Holandije, nakon učestvovanja na „Kid’s Festivalu“ pokrenula je novi festival za djecu, kojem je dodatni cilj pored zabave upravo i i edukacija, odnosno učenje kroz igru i zabavu.

Volonteri iz Holandije djeci su ove godine pripremili 35 radionica u okviru kojih su mališani učili svirati instrumente, plesali, okušali se u različitim igrama loptom, pecanju, XXL Twisteru, te vježbali kreativnost u izradi narukvica, crtanju majica, bojenju lica, itd, a oni malo odvažniji su se penjali na toranj, povlačili konopac i isprobali sportske trake.

Ovogodišnji festival bio je podijeljen na četiri svijeta u kojima svi posjetioci mogli uživati u radionicama i to: Svijet sporta i igara, Svijet mladih, Svijet mašte i magije, te Svijet oceana/okeana.

Osim Travnika, festival je održan još i u Fojnici, Čapljini i Zenici.

Voditeljica plesne grupe Rekreativno plesnog centra ‘Zumba’ Amra Osmanović je pozvala organizatore festivala da sljedeće godine gostuju u Jajcu, te pruže jajačkim mališanima tu nezaboravnu avanturu.

 

 

 

(Jajce Online)