Italija neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu pa će novi selektor Roberto Manćini (Mancini) skorašnje prijateljske susrete iskoristiti da provjeri stanje igrača.

Italija će prvi put nakon 1958. godine “omanuti” što se tiče nastupa na Svjetskom prvenstvu pa prijateljske utakmice koje su krajem ovog i početkom idućeg mjeseca pred njima, predstavljaju samo dobru provjeru za novog selektora Roberta Manćinija.

On je održao presicu uoči dvoboja sa Saudijskom Arabijom, Francuskom i Holandijom, iznijevši i malu ekskluzivu okupljenim novinarima.

“Razgovarao sam s Bufonom. On i dalje želi igrati za reprezentaciju, a što se mene tiče, svaki aktivan igrač bit će uzet u obzir prilikom sastavljanja popisa. Poštujem njegovu želju da igra, čuli smo se telefonom i iznio mi je svoje planove dva dana nakon što sam postao selektor”, istaknuo je Manćini.

Slična je situacija i s Danieleom de Rosijem, Manćini ne želi nikomu zatvoriti vrata reprezentacije.

“Ponavljam, svaki dostupan igrač može biti dio nacionalne vrste neovisno o godinama. Moramo graditi budućnost, ali bez da izgubimo fokus na sadašnjosti”, ustvrdio je iotalijanski stručnjak.

 

 

(avaz)