Glumac Josip Pejaković (70) je nakon dva i po mjeseca provedena na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) početkom aprila otpušten na kućno liječenje.

Odmah po izlasku iz bolnice govorio nam je da se ne osjeća bolje, a to se, nažalost, ni do danas nije promijenilo. Pejaković se i dalje bori s teškom bolešću.

Pušten kući

Kako je kazao u telefonskom razgovoru za „Dnevni avaz“, njegovo zdravstveno stanje stagnira.

– Osjećam se veoma loše i mislim da još nije vrijeme da se detaljno govori o mojoj bolesti. Kod kuće sam, ali se ne oporavljam – poručio je kratko Pejaković.

Na naše pitanje postoji li mogućnost da ga posjetimo, glumac je odgovorio da je tako nešto teško izvodivo.

– Nisam u stanju da puno razgovaram, jer sam još u infektivnoj izolaciji i zato nije dobro da u mojoj blizini bude bilo ko, jer može dobiti infekciju. Moram biti iskren i reći da moje zdravstveno stanje nikako ne ide nabolje, iako sam pušten kući, pomak se ne osjeti – ističe Pejaković.

Dodatne komplikacije

Veliki glumac operiran jer u drugoj polovini januara, kada je i smješten na KCUS zbog problema s abdomenom i srcem. Poslije toga je dobio još jedan infarkt pa su se stvari dodatno zakomplicirale.

– Opet kad bolje razmislim, nema potrebe da se stvari dodatno  dramatiziraju, ako bude suđeno, bit ću bolje, ako ne, zna se šta slijedi – poručio je Pejaković.

 Velika podrška supruge Vesne Mašić

Josip Pejaković je početkom godine smješten na Odjel za opću i abdominalnu hirurgiju KCUS-a, gdje su mu urađene i pretrage. Od početka njegove borbe s bolešću velika podrška mu je supruga i glumica Vesna Mašić, kao i sinovi. Vesna je sve vrijeme bila uz glumca te je svakodnevno kontaktirala s ljekarima kako bi se informirala o Josipovom stanju.

Također, ona je od velike pomoći glumcu otkad je pušten na kućno liječenje.

 

(avaz)