Danas je uspješno završena 10. Jubilarna biciklijada dolinom rijeke Plive u organizaciji Planinarskog društva “Ćusine”.

Oko 9 sati stotinjak biciklista je krenulo ispred muzeja AVNOJ-a. U 10.30 sati su stigli u Jezero gdje im se riječima dobrodošlice obratila načelnica Snežana Ružičić, a potom je uslijedio nastup mladih članova folklora.

Nakon što su im se pridružili biciklisti uz kratak kulturno-umjetnički program, nastavljena je vožnja do jezera Đol. U prelijepom ambijentu ove lokacije, učesnici su posluženi sendvičima i čajem.

Nakon pauze, biciklisti su krenuli ka Šipovu gdje ih je,ponovo uz zvuke limene glazbe, sačekalo preko 50 biciklista.

Oko jedan sat više od 200 biciklista stiglo je na ručak u Pljevu. Kao i svake prethodne godine cijelu vožnju pratili su članovi GDO “Limena glazba”” Jajce. Nakon ručka podijeljene su diplome i zahvalnice za učešće i doprinos.

Najstariji učesnik i ove godine bio je Fikret Ramić iz Jezera (1936.). Najmlađa učesnica bila je Nea Zlatarević (2016.). dok je najmlađi učesnik bio Mak Pačavar (2016.). Titulu najsimpatičnijih ucesnica ponijele su Una Mandić i Mia Gajić iz Šipova.

Diploma za najmasovniju familiju pripala je familiji Ljubez, najmasovnija ekipa bila je iz O. Š.”Nemanja Vlatkovic” Šipovo.

I ove godine najoriginalniji bicikl vozio je Niko Glamočak. Zahvalnice su dodijeljene GDO “Limena glazba” Jajce, Rafting klub “Jajce”, hotelu “Turist ’98” Jajce, OŠ “Vuk Karadžić” Jezero, NVO Bike Tour Lukavac, Senadu Plivacu kao jedinom učesniku na triciklu, Rusmiru Žužiću za učešće na svih deset biciklijada.

Zahvalnice su uručene i Općini Jajce, načelniku Edinu Hozanu kao i Opštini Jezero načelnici Snežani Ružičić koju su bili i pokrovitelji ove manifestacije.

 

 

(Velid Hrnjić/Foto: ORBI- Irfan Ganibegović)