Hrvatska nogometna reprezentacija ‘akciju Rusija’ započet će 26. svibnja oukpljanjem u Zagrebu nakon čega ‘Vatreni’ sele u Rovinj gdje će odraditi pripreme.

Reprezentacija će u Rovinju boraviti do 2. lipnja gdje će trenirati na stadionu NK Rovinja.

U subotu, 2. lipnja odabranici izbornika Zlatka Dalića putuju u Liverpool gdje će Hrvatska dan kasnije odmjeriti snage protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila.

Od 4. do 7. lipnja hrvatska vrsta će boraviti u Opatiji, a trenirat će na stadionu HNK Rijeke.

U četvrtak, 7. lipnja reprezentacija odlazi u Vukovar, a dan kasnije će u Osijeku odigrati utakmicu protiv Senegala. Bit će to posljednji pripremni susret ‘vatrenih’ uoči svjetskog prvenstva u Rusiji.

Nakon utakmice igrači će dobiti dva dana slobodno, a 11. lipnja reprezentacija leti u St. Peterburg, a potom autobusom do svoje ruske baze u odmaralište “Šumska rapsodija” koji se nalazi u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od St. Peterburga.

Odmaralište s četiri zvjezdice nalazi se u vrlo mirnom kraju, smješten između šume i jezera, pa nudi idilično prirodno okruženje za boravak reprezentacije. Reprezentacija će u Rusiji trenirati na stadionu Roščinu, udaljenom 15 minuta vožnje od hotela.

Prvi nastup na svjetskom prvenstvu hrvatska vrsta će imati 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije, pet dana kasnije je ogled protiv Argentine u Nižni Novgorodu, a posljednji nastup u skupini imat će 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda.

 

 

(drukciji.ba)