Arsen Venger (Arsene Wenger) jučer je odradio svoju posljednju utakmicu na klupi Arsenala.

Njegova ekipa je slavila na gostovanju Hadersfildu, a uprava “Terijera” mu je pripredila i špalir kao i poklon za oproštaj od “Tobdžija” nakon 22 godine.

Iznad stadiona u Hadersfildu su preletali i avioni sa porukama za francuskog stručnjaka.

Za više od dvije decenije, Venger je Arsenal predvodio u 1235 mečeva, ostvario je 707 pobjeda, “Tobdžije” su pod njegovom palicom mreže rivala tresle u 2298 navrata.

Osvojio je za 7895 dana Venger sedam trofeja u FA kupu, tri u Premier ligi, u dva navrata je uspjevao do dođe do duple krune, u sedam navrata je osvojio i Komjuniti Šild.

Danas se oprostio od voljenog kluba, poklonio se navijačima pred posljednji meč u Arsenalu, navijačima koji su ga obožavali i kovali u zvijezde, ali su ga i nerijetko osporavali i tjerali iz kluba.

Na kraju su se ipak rastali u dobrim odnosima, Venger se nakon susreta sa Hadersfildom i prvim osvojenim bodovima u gostima u 2018. godini, pozdravio sa najvjernijim “Gunerima”, koji su sa tribina pratili njegov oproštaj.

“Naravno da sam vrlo emotivan posle 1.235 utakmica u jednom klubu. Da bismo uživali, morali smo da pobijedimo. Pobjede su ono što me čini sretnim i momci su to uradili.

Da li osjećam olakšanje? Ne baš, tužan sam. Biće mi teško da se prilagodim, ali moraću da se nosim s tim”, izjavio je Venger nakon posljednje utakmice u klubu iz sjevernog Londona.

“Rekao bih da imamo nešto zajedničko i to će tako ostati. Nisu se uvijek slagali sa mnom, ali mi imamo nešto zajedničko, nešto sam želio da pokažem da poštujem i dijelim sa njima, a to je ljubav prema fudbalskom klubu Arsenal. To mora biti iznad svega”, poručio je Venger navijčima Arsenala na oproštaju.

 

 

(avaz)