Maturskim defileom 238 učenika završnih razreda jajačkih srednjih škola obilježili su kraj srednjoškolskog školovanja. Srednja škola „Nikola Šop” ove školske godine ispratila je 92 maturanta, a Srednja strukovna škola „Jajce“ 146 učenika završnih razreda.

U svečanom mimohodu ulicama grada zasjali su u najljepšem svjetlu. Radost njihovog slavlja došli su podijeliti s njima i njihovi roditelji, prijatelji, poznanici.

Vesela povorka zaustavila se ispred Doma kulture, gdje je maturante pozdravio je i načelnik općine Jajce Edin Hozan uputivši im čestitke sa željom za uspjeh u životu i dobre ocjene tokom nastavka školovanja.

Tom prilikom, načelnik Hozan učenicama generacije uručio je novčani dar Općine Jajce u iznosu od 400 maraka i uz posebne čestitke zaželio im mnogo uspjeha u nastavku školovanja.

Učenicima generacije osigurana je i općinska stipendiju za prvu godinu studija.Treba istaći, kako su ovoga puta jajačke srednje škole iznjedrile četiri učenice generacije, a one su: Elvedina Julardžija, Monika Idžanović, Lamija Agić i Samanta Jakešević.

Od Doma kulture maturanti su se uputili ka ugostiteljskom objektu „Ladan“, gdje je nastavljeno slavlje, koje će potrajati dugo u noć.

Uspomene ostaju i pamte se, kao i zahvala svim profesorima i ljudima koji su još jednu generaciju maturanata izveli na pravi put. Iskrene čestitke svim maturantima i neka im je sretan novi početak

Više fotografija možete pogledati na ovom linku.

 

(Jajce Online)