Manifestacija Hrvatsko proljeće Središnje Bosne i ove godine nastupa i u općini Dobretići. Nakon prošlogodišnjeg koncerta i odlične zabave uz tamburaški sastav “Zlatne žice iz Zenice, ovoga puta će smijeh u Dobretiće donijeti dva mostarska glumca.

Naime, Ivo Krešić i Igor Vidačković za školarce će najprije odigrati predstavu Abeceda književnosti, a potom će za građanstvo biti odigrana monodrama Otirač Ive Krešića.

Velika je sreća kada se zabava i poučni program uklope u jednu vrhunsku izvedbu. Ovog puta riječ je o predstavi ”Abeceda književnosti” koja je nastala u suradnji sa pedagozima i nastavnicima osnovih i srednjih škola.

Abeceda književnosti je zamišljena kao nastavni sat jezika gdje se na opušten i šaljiv način govori o bajkama, basnama, poeziji, piscima, ali i životnim poukama koje se u velikim djelima nalaze.

Otirač-Uan men šou 

Licemjerje, bahatost, glupost, nemoral, tupost, bankarske kredite, farmaceutsku industriju, vjerske rituale, političare, činovnike, sve koji nam kroje kapu, Ivo Krešić maestralno na komičan izvrće ruglu, ostavljajući publiku bez daha. Premda se radi o monodrami s elementima komedije, riječ je jako ozbiljnoj predstavi s koje se odlazi kući s osmjehom na licu i grčem u želucu. Toliko dinamike i poleta danas se rijetko na kazališnim daskama viđa.

Program počinje u subotu, 12. svibnja u 17 sati u maloj sali Osnovne škole Dobretići.

 

 

(Jajce Online)