Svi se sjećamo skandala iz 2015. kada je Gisele Bündchen, obučena u burku pokušala da sakrije odlazak u kliniku za plastičnu hirurgiju, ali od činjenica se ne može pobjeći.

Koliko god bile prirodno lijepe i posjedovale zavidnu liniju, te na tome radile sa vrhunskim trenerima i čitavim timom eksperata zaduženih za najbolju prehranu i njegu lica i tijela, praktično sve poznate ličnosti u nekom trenutku pribjegnu određenom estetskom tretmanu, sve u pokušaju da bi se očuvao mladoliki izgled.

Dosta njih vidno pretjera sa ovim procedurama, dok drugi mudro korigiraju dio po dio lica i tijela i to na taj način da često zaključujemo kako se može izgledati lijepo i prirodno bez pomoći estetske hirurgije.

Međutim, to uglavnom nije istina. Iako možda nije vidno, praktično sve zvijezde troše poprilične količine novca na najrazličitije tretmane za ljepotu.

Ovo su najskuplji za koje se zna:

Celine Dion – dva i po miliona dolara

Pjevačica je potrošila dva i po miliona dolara kako bi joj u hotelskoj sobi u Las Vegasu ugradili ovlaživač zraka koji joj je trebao da drži glasne žice toplim i spriječi isušivanje kože.

Madonna – 99.000 dolara

Madonna je navodno kupila kućni uređaj za uklanjanje celulita za 99 hiljada dolara. Radi se o uređaju koji akustičnim talasima tretira područja kože s celulitom.

Rihanna – 25 hiljada dolara sedmično

Primijetili ste da se Rihanna gotovo nikada ne pojavljuje u javnosti s istom frizurom. Pjevačica navodno sedmično plaća 25 hiljada dolara za privatnog frizera koji brine samo o njenoj kosi.

Mila Kunis – 8.900 dolara

Glumica redovno odlazi na pilinge dijamantima i rubinima koji temeljno čiste kožu. S obzirom na vrijednost tog dragog kamenja, ne čudi da Mila Kunis za jedan tretman izdvoji 8.900 dolara.

Serena Williams – 6.300 dolara

Ovo je možda najbizarniji tretman na ovoj listi. Serena je bila prva osoba koja je isprobala najskuplju kupku na svijetu u hotelu “Victor” u Miamiju, a ona se sastoji od hiljadu litara izvorske vode “Evian.”

Gigi Hadid – dvije i po hiljade dolara

Gigi je dvije i po hiljade dolara potrošila na jedan jedini manikir i to onu za Met Galu 2016. godine. Nosila je srebreni manikir koja se sastojao od tri kristala ispod svakog nokta.

Kim Kardashian – 1.900 dolara

Fotografije Kim s njenog “vampirskog” tretmana lica svi smo vidjeli. Starleta je otišla na tretman lica sopstvenom krvlju i za to platila 1.900 dolara.

Jennifer Lopez – 1.200 dolara sedmično

Dugogodišnji mladolik izgled 48-godišnje pjevačice i glumice definitivno nije jeftin, a ni oduševljavajući. Naime, Lopez sedmično potroši 1.200 dolara na tretman lica ljudskom posteljicom koja podstiče regeneraciju kože i čini je zategnutijom.

Victoria Beckham – 635 dolara po tretmanu

Ako mislite da ljudska posteljica zvuči odvratno, onda će vas sigurno oduševiti činjenica da Victoria odlazi na tretmane lica ovčijom posteljicom koja se uvozi s Novog Zelanda i za to plaća 635 dolara po tretmanu.

Kate Middleton – 325 dolara po tretmanu

Kate Middleton, Gwyneth Paltrow i Victoria Beckham redovno odlaze na tretmane lica pčelinjim otrovom. Ovaj tretman košta 325 dolara, a kožu dugo drži mladom.