Mirko Filipović mogao bi dobiti priliku boriti se za naslov prvaka u Belatoru!

Potvrdio je to danas čelnik američke MMA promocije Skot Koker (Scott Coker) najavivši da će pobjednik meča između Cro Copa i Roja Nelsona (Roy Nelson) biti prva zamjena za Belatorov Grand Prix u slučaju da se netko povrijedi.

Cro Cop se protiv Nelsona bori 25. maja u Londonu, a bit će to prilika hrvatskoj legendi da se osveti za poraz od popularnog debeljka u UFC-u. Sada je ulog puno veći. Pobjednik će imati priliku uskočiti u borbu za naslov.

– Ko god pobijedi imat će priliku boriti se na turniru ako se neko povrijedi – rekao je Kuker.

Za dva dana u Belatorov kavez će ući Fedor Emelianenko, prema mnogima najveći MMA borac svih vremena. Borit će se protiv još jednog MMA veterana, Franka Mira, a pobjednika u polufinalu čeka legendarni brbljavac Kael Sonen (Chael Sonnen).

U drugom polufinalu je Met Mitione (Matt Mitrione), koji je izbacio Roja Nelsona (Roy Nelson), a čeka pobjednika meča između Rajana Badera (Ryan Bader) i Muhameda Lavala (Muhammed Lawal), koji je na rasporedu u maju.

Tako bi Cro Cop, u slučaju pobjede protiv Nelsona, mogao upasti u meč s jednim od velikana ovog sporta, možda baš protiv Fedora s kojim je već pokušao dogovoriti revanš prošle godine.

Spektakularni završni Belatorov turnir na kojem ćemo saznati novog prvaka trebao bi se održati krajem godine.

 

 

(avaz)