U Novom Travniku u organizaciji Auto kluba „Mladost“ iz Novog Travnika danas je održan ocjenski ispit spretnosti vožnje, poznatiji kao rally. Vozači su se natjecali u spretnosti upravljanja motornim vozilom u četiri klase i pokazali svoje umijeće vožnje na četiri točka.

U klasi I (do 1.300 ccm) prvo mjesto osvojio je Salko Duranović iz SAK “Komotin” Jajce, dok je drugo mjesto zauzeo Merim Julardžija iz AMK “EMM” Jajce, a treće mjesto pripalo je Amiru Bešlagiću iz “TUZAMK-a”iz Tuzle.

U klasi II (od 1.301 do 1.600 ccm) prvo mjesto osvojio je Ivica Malić član SAK “Komotin” Jajce, dok je drugo mjesto zauzeo Muhamed Šporo član AMK “EMM” iz Jajca, a treće mjesto u klasi II pripalo je Nihadu Atikoviću iz “TUZAMK-a” iz Tuzle.

U klasi III (od 1.601 do 2.000 ccm) prvo mjesto osvojio je Dragan Lovrenović iz AK „Mladost“ iz Novog Travnika, dok je drugo mjesto zauzeo Nedim Atiković, član „TUZAMK“ iz Tuzle, a treće mjesto u klasi III pripalo je Draganu Matuki iz AK „Mladost“ iz Novog Travnika.

U klasi IV prvo mjesto osvojio je Zlatan Dželilović iz AMK “EMM” Jajce, dok je drugo mjesto zauzeo Adis Julardžija iz SAK “Komotin” Jajce, a treće mjesto u klasi III pripalo je Aliji Karabašiću iz SAK “Komotin” Jajce.

 

 

 

(Jajce online)