Fanovi kultne „Audicije“ u našoj zemlji ponovo će doći na svoje. Zbog velikog interesa publike fenomenalna glumačka postava, koju čine Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Željko Ninčić, Mladen Nelević i Senad Bašić ponovo će pred sarajevsku publiku, i to 20. aprila na sceni kultnog BKC-a.

Dan prije, 19. aprila u domu „Herceg Stjepan Kosača“ u Mostaru, ljubitelji dobrog humora nasmijat će se uz omiljene likove Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čabaravdića, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku… Da sve protekne savršeno potrudit će se organizator agencija „Stage Production“ na čelu sa producentom Adnanom Mundžićem.

– Želim pozvati sve ljude koji su za dobru šalu i šegu da dođu 19. aprila u Kosaču ili 20. u Bosanski kulturni centar u Sarajevu. Bit će zanimljivo nakon Skenderije u Sarajevu igrati predstavu u BKC-u. Sve to ima svoje čari, pogotovo kada uporedimo ovu i onu „Audiciju“ kada smo je mi igrali na početku. Tada nije bilo videobimova i ove vrste organizacije kao sada. Kada napravite atmosferu u sportskim halama, i kada dođe 4.000 ljudi na predstavu, to je začuđujuće za teatar. Lijepo je znati da teatar može i to. Naravno, lijepo je i u intimnijim prostorima odigrati predstavu, jer je publika odmah do scene, konstatuje Senad Bašić.

Podcrtava da će ovo biti prvi put da „Audiciju“ izvode u domu „Herceg Stjepan Kosača“ u Mostaru.

– U Mostaru smo „Audiciju“ igrali u sportsku dvorani prije više od 30 godina i tada nije bilo bubica, nego samo mikrofon na stalku. To je bio kao neki radio prijenos. Nakon Mostara i Sarajeva idemo za Zagreb, gdje je „Audiciju“ od njenog početka igranja do sada vidjelo više od 64 hiljade ljudi. To je ogroman fenomen. Publika je željna šale, humora i da se dobro ismiju i zabave. Toga nedostaje u cijelom okruženju i ovo je neki antistres za sve – mišljenja je Bašić.

Uporedo sa radom na „Audiciji“ naš glumac priprema nekoliko zanimljivih projekata, ali trenutno ne može da govori o detaljima.

– Sve je to u nekoj fazi razvoja, i ne bih ništa govorio. Ništa nije izvjesno sve do onog trenutka dok se ne završi. Znalo se događati da najavim, a da se to ne desi. Sada pričam kada je stvar završena – kazao je na kraju Bašić.

 

 

(Fokus.ba)