Fb stranica “Srcem za stanovnike grada Jajca” svaki mjesec organizira humanitarnu akciju s ciljem da pomognu našim socijalno ugroženim sugrađanima.

Protekli mjesec pokrenuli su akciju za Senada Hadžića (29) iz Vinca, u kojoj je prikupljeno 1.500 maraka.

-Akcija “Srcem za Senada Hadžića” je završena. Ukupno je skupljeno 7.800 kruna ili poslije plaćenih troškova 1.500KM što će Senadu Hodžiću biti dovoljno da ode na rehabilitaciju lijeve noge u Fojnicu. Senade, brz oporavak ti želimo. Javi nam se ponekad i nemoj zaboraviti ponijeti kupaće gaće. Mi vam se svima zahvaljujemo što ste bili s nama i nadamo se da ćemo biti zajedno i sljedeći put. U nekoj novoj akciji. Mi jednostavno volimo nas grad i naše ljude. Želimo vam sve najbolje, napisali su pokretači akcije “Srcem za Senada Hadžića”

Naš sugrađanin trenutno se nalazi u lječilištu “Reumal” Fojnica.

-Ovim putem želim se zahvaliti svim ljudima dobre volje koji su mi pomogli u proteklom periodu. Posebna zahvalu upućujem našim sugrađanima kao i onima koji žive i rade u dijaspori, koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji putem Fb stranice “Srcem za stanovnike grada Jajca”. Sve ovo ne bi bilo moguće bez vašeg portala koji je prvi objavio priču o meni i animirao ljude da mi pomognu. Trenutno se nalazim u Fojnici, počeo sam s fizikalnim terapijama, ali sve to bi bila nemoguća misija bez mojih najboljih ljudi na svijetu, mojih Jajčana i Jajčanki, rekao je Senad Hadžić za Jajce Online.

Podsjećamo, Senad Hadžić je zadobio teške povrede nakon pada s građevinske skele, a od tada nije sposoban za rad i nema način da prehranjuje svoju porodicu.

Nesreća se dogodila u decembru 2014. godine na gradilištu u Prijedoru, gdje mu je i ukazana prva pomoć. Ubrzo nakon toga je prebačen u Jajce, a poslije u Kantonalnu bolnicu Travnik, gdje mu je urađena operacija na lijevoj nozi.

Proglašen je invalidom druge kategorije, a nakon što je zatvorio bolovanje, dobio je otkaz u firmi za koju je radio.

 

 

(Jajce Online)