Mit o hotelu sa 7 zvjezdica vezuje se za čuveni hotel Burj Al Arab u Dubaiju. Jedan Britanski novinar koji je prisustvovao otvorenju ovog hotela bio je toliko oduševljen da je napisao da on jednostavno prevazilazi kategorizaciju od pet zvjezida, i da bi trebao biti prvi hotel sa 7 zvjezica na svijetu

U Bosni i Hercegovini bi uskoro mogao biti izgrađen hotel sa 7 zvjezdica. Tako tvrde iz Agencije za promociju stranih investicija (FIPA).

Predstavnici ove agencije prisustvovali su investicionoj konferenciji Annual Investment Meeting u Dubaiju.

– Investitori iz UAE su pokazali interes za projekte iz oblasti turizma, zdravstvenog sektora, te flaširanja vode. Također je iskazan interes za izgradnju hotela u BiH sa sedam zvjezdica – navodi se u današnjem saopštenju FIPA-e.

Ne navodi se ko je tačno iskazao taj interes niti kada bi i gdje hotel bio građen.

Ono što bi moglo biti problem je što ova kategorija hotela zvanično ne postoji, jer je najviši međunarodno priznati standard 5 zvjezdica.

Mit o hotelu sa 7 zvjezdica vezuje se za čuveni hotel Burj Al Arab u Dubaiju. Jedan Britanski novinar koji je prisustvovao otvorenju ovog hotela bio je toliko oduševljen da je napisao da on jednostavno prevazilazi kategorizaciju od pet zvjezida, i da bi trebao biti prvi hotel sa 7 zvjezica na svijetu.

Od tada ga mnogi tako i doživljavaju, pa čak i vjeruju da on zaista ima 7 zvjezdica.

Iz ovog hotela su jednom rekli da nemaju ništa s tim i da nikada nisu tvrdili da imaju 7 zvjezdica niti to koriste u svoje promotivne svrhe, ali da ne mogu zaustaviti taj mit.

Osim toga, nekoliko superluksuznih hotela širom svijeta za sebe, u promotivne svrhe, tvrde da imaju 7 zvjezdica. Naravno, postoje razne agencije koje dodjeljuju takve certifikate, ali one nemaju međunarodni kredibilitet niti je riječ o priznatim standardima.

 

 

 

(Buka)