Dana 7.4.2018. godine, održano je kantonalno takmičenje učenika osnovnih škola Srednjobosanskog kantona u znanju iz matematike u OŠ “Prva osnovna škola” Donji Vakuf. Općinu Jajce predstavljali su učenici sedmog, osmog i devetog razreda iz OŠ “Berta Kučera” Jajce.

U kategoriji sedmih razreda kao općina zauzeli smo 6. mjesto, a kao škola 8. mjesto. Zapažen rezultat u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili su učenici OŠ”Berta Kučera” Jajce, Hadžić Salih i Čajo Ajla.

Najbolji rezultat ostvarili su učenici osmog razreda zauzevši 2. mjesto kao općina, a kao škola 4. Općinu Jajce u ovoj kategoriji su predstavljali učenici OŠ “Berta Kučera” Jajce, Mujak Amin i Šahman Delila.

Odličan uspjeh je ostvarila Delila, zauzevši 1. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji te plasiravši se tako na Federalno takmičenje. Ovo je njena druga pobjeda na Kantonalnim takmičenjima iz matematike, a plasmane na Kantonalna takmičnja je ostvarila i iz ostalih predmeta.

U kategoriji devetih razreda Općinu su predstavljali učenici OŠ “Berta Kučera” Jajce, Imamović Faris i Mešinović Emina. Solidan pojedinačni rezultat Općinu je rangirao na 5. a školu na 6. mjesto.

Svi ovi rezultati pokazuju da se vrijedno radilo i da su učenici uložili maksimalan trud slušajući instrukcije svojih mentora, nastavnice Minke Spahić i nastavnika Mehmeda Haseljić.

Nastavnica Minka je u kategoriji osmih razreda zauzela 2. mjesto u plasmanu nastavnika. Ovom prilikom upućujemo najiskrenije čestitke svim učenicima, a posebno Delili Šahman i nastavnici Minki Spahić za koje je direktor škole, Fikret Čančar upriličio prijem i lično čestitao na pobjedi.

 

(os berta kučera)