Medžlis Islamske zajednice Jajce, na čelu s glavnim imamom, Zehrudinom-ef. Hadžić, u saradnji s direktorom osnovne škole ”Berta Kučera”, Fikretom Čančar i direktorom osnovne škole ”Jajce”, Sakibom Emušić danas je upriličio prijem i druženje sa učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na općinskom takmičenju iz predmeta: matematika, fizika, engleski jezik i islamska vjeronauka.

Svim takmičarima su uručeni prigodni pokloni i nagrade. Uz izazov ako ostvare još bolje rezultate na kantonalnom takmičenju najuspješniji učenici će biti posebno nagrađeni za njihov trud i zalaganje, obećanje je domaćina ovog druženja.

-Svi se pozivaju i zaklinju na mlade naraštaje i njihov potencijal, ali rijetko ko prepozna i nagradi njihov trud. Zbog toga smo se odlučili da im na ovaj način ukažemo čast i pokažemo da je ipak nekom stalo i da u budućnosti neće ostati bez podrške. Našim najuspješnijim učenicima, njihovim nastavnicima i mentorima, roditeljima želimo mnogo uspjeha i dobrih rezultata na predstojećim takmičenjima, navode iz Medžlisa IZ-e Jajce.

 

 

(MIZ Jajce)