Obrtnička radionica „Jateks“ osnovano je prije šest mjeseci u jajačkom naselju Bučići, gdje joj je i sjedište.

Firma je opremljena s odgovarajućim strojnim mašinama i stručnim osobljem, za izradu odjeće iz trikotaže, kao i svih vrsta odjevnih predmeta lake konfekcije. Uža specijalnost im šivanje (HTZ) radnih odijela kao i drugih odjevnih predmeta.

Njihovu produkciju odlikuje vrlo pažljiv odabir polaznih sirovina, jako precizna izrada i veoma stroga kontrola finalnih proizvoda. Za linijsku proizvodnju osposobljeno je 15 žena koje su prošle kurs šivenja u trajanju od 160 sati.

Svi njihovi proizvodi imaju svoje standardne dimenzije. Pored toga,oni proizvodi sve artikle, po želji kupca, i u vanstandardnim dimenzijama.

Njihova fleksibilnost i organizacijska sposobnost omogućava da mogu izvršiti manje i veće narudžbe s veoma dobrom produktivnošću i jednakom brzinom, s ciljem da u potpunosti zadovolje sve zahtjeve svojih klijenata.

Iako „Jateks“ egzistira tek nekoliko mjeseci već su uspostavili suradnju s modnom konfekcijom „Slovenka“ iz Donjeg Vakufa.

Sva proizvodnja se odvija u 150 kvadratnih metara vlastitog prostora koji je opremljen po zadnjim standardima i odgovarajućom infrastrukturom.

 

Jateks konfekcija Jajce
Bučići 42.
70101, Jajce
Tel: (+387) 61/179-209
m.sekib@bih.net.ba

ID:4337643590009

ŽR:10-11-32-00-72-00-85-04
Privredna Banka Sarajevo

(Jajce Online)