Cristiano Ronaldo je u proteklome kolu LaLige ponio kući još jednu nogometnu loptu kao uspomenu na postignuti hat-trick. Zapravo, protiv Girone je Portugalac postigao čak četiri gola u pobjedi Reala od 6:3, ali je staro nepisano pravilo da su i ”samo” tri gola dovoljna kako bi igrač stekao pravo sa sobom ponijeti loptu u trajno vlasništvo.

Ovim je postignućem najbolji strijelac Reala stigao do brojke od 34 hat-tricka u prvenstvu, što je više od bilo kojeg drugog nogometaša u povijesti vodećih europskih nogometnih liga. Slavni njemački bombarder Gerd Müller postigao je u Bundesligi ukupno 32 puta hat-trick.

Radi usporedbe, Lionel Messi je do sada 28 puta postizao (najmanje) tri gola na jednoj prvenstvenoj utakmici. Osim Ronalda, Müllera, koji je i dalje nedostižan po broju hat-trickova svima u Bundesligi, te Messija koji bi u ovoj priči mogao dodati još poneki ”redak”, zanimljivo je istaknuti i rekordere drugih velikih nogometnih liga.

Alan Shearer ima najviše hat-trickova (11) u engleskom Premier Leagueu, dok je rekorder Serie A Giuseppe Meazza s 15 takvih ostvarenja. Mario Jardel u portugalskom prvenstvu drži perjanicu s 12 hat-trickova, dok je Zlatan Ibrahimović sedam puta bio trostruki strijelac u francuskom Ligue 1.

 

 

(Drukciji.ba)