Asocijacija žena MIZ Jajce “Esma sultanija” je, uz želju da manifestacija “Upoznajmo se da bismo se poštovali” postane tradicija, organizovala druženje i još bolje upoznavanje žena s kojima ima već višegodišnju uspješnu suradnju.

Članice Asocijacije, članice UG “Nada”, školske sestre Franjevke, i druge zainteresovane sugrađanke danas su se, 10.3.2018.god., uz veliko poštovanje družile i bolje upoznavale.

Više od 30 žena su zajedno posjetile i upoznale sadržaje Franjevačkog samostana svetog Luke i Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, džamije Esme sultanije i Medžlisa islamske zajednice Jajce, a svoje druženje i edukativnu šetnju kroz grad su završile na platou starog grada, slušajući zanimljivu priču o džamiji Sulejmaniji/crkvi svete Marije.

Lijepih riječi, priča, smijeha i novih ideja nije nedostajalo na ovom kratkom, ali izuzetno sadržajnom i konkretnom druženju. Poznajemo se da bismo se družile, a upoznajemo se da bismo se poštovale.

Zahvaljujemo se gvardijanu franjevačkog samostana, časnim sestrama, imamu džamije Esme sultanije, Senadu ef. Hadžiću i Mijatu Sarafu na suradnji i susretljivosti, navode iz Asocijacije žena MIZ Jajce.

 

 

(Jajce Online)