Pravo Ljudski Film Festival (PLJFF) počet će sutra u Jajcu, gdje će od 9. do 13. marta predstaviti dio festivalske ponude, kroz filmski program obogaćen edukativnim umjetničkim radionicama stripa.

Filmski program predstaviti će sedam ostvarenja, ukljućujući filmove svjetski poznatih i renomiranih reditelja, kao i uratke novih autora iz BiH, saopćili su organizatori.

Ostvarenje njemačkog redatelja Alexandra Kleidera Berlinska “Buntovnička srednja škola” će biti prikazan u petak, 9. marta.

Film bugarskog redatelja Tonislava Hristova “Dobri poštar” biti će prikazan u subotu, 10. marta.

U nedjelju će biti prikazani filmovi nastali u okviru Škole kreativnog dokumentarnog filma Oslikavanje humanosti, koju je Pravo Ljudski organizovao u partnerstvu sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta.

Svi zainteresirani građani Jajca svih uzrasta pozvani su da učestvuju na radionici stripa “Hoćeš strip?” u nedjelju, 11. marta, koju će voditi učesnici projekta “Hoćeš kod mene?”, a održati će se u sali Frame Jajce.

Radovi nastali na radionici stripa u okviru projekta “Hoćeš kod mene?” bit će izloženi 13. marta u Srednjoj strukovnoj školi Jajce, saopćeno je iz Press službe Festivala.

 

 

(Fokus.ba)