Završena je zimska pauza u Prvoj rukometnoj ligi FBiH – grupa jug. Jajački rukometaši svoju prvu utakmicu u proljetnom dijelu prvenstva odigrali su u subotu, 24.02.2018. godine u gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu protiv rukometaša iz Donjeg Vakufa.

Konačan ishod utakmice naslutio se od prvog sudijskog zvižduka do samog kraja utakmice. Konačan rezultat utakmice glasio je 33:21(14:8).

Inače, RK JAJCE je u zimskoj pauzi bio više nego aktivan. Formirano je novo rukovodstvo kluba:

PREDSJEDNIK KLUBA – Mensur Alkić,
PREDSJEDNIK SKUPŠINE KLUBA – Tomislav Crnokić,
SEKRETAR KLUBA – Enes Zjajo.

ČLANOVI UO KLUBA:
Amir Hrnjić,
Ivica Malić,
Suad Agić,
Mirko Ljubez,
Zlatan Dželilović,
Boris Crnokić,
Faruk Zulić
Amer Kulenović i
Velid Hrnjić.

Nova uprava kluba upoznala se sa igračkim kadrom na čijem čelu kao prvi šef stručnog štaba ostaje Rešad Agić sa svojim pomoćnikom Suadom Agićem.

Na sastanku UO koji je održan 07.02.2018 godine odlučena je da se za jajačke ljubitelje rukometa pripreme i u opticaj puste članske karte kluba, koje je pripremio član UO, Velid Hrnjić.

Članske karte kluba su podrška radu jajačkih rukometaša sa jedne i godišnja karta za sve utakmice rukometnog kluba sa druge strane. Cijena članske karte za 2018 godinu iznosi 20 KM a lista svih članova RK JAJCE i svih onih koji na bilo koji način podržavaju rad RK JAJCE biće objavljena na Facebook stranici RK JAJCE.

 

(Jajce Online)