Mlada nada hrvatskog boksa, kadetski viceprvak Europe Andrija Badža, boksač riječkog kluba »BK King«, pripremao se proteklih deset dana sa Kraljevima u Međugorju.

Jedan od ciljeva kompanije Metalleghe BSI a koja je ujedno i glavni sponzor NK Metalleghe BSI, je podupiranje vrhunskog i profesionalnog sporta, a osim nogometa povremeno se poklanja pozornost i na druge sportove, odnosno pojedince koji su postigli vrhunske rezultate.

Tako je u prošlosti sufinanciran nastup mladog karatiste Hamze Čajića, europskog prvaka, a u ovoj godini Klub je na pripreme u Međugorje pozvao kadetskog bokserskog viceprvaka Europe, Riječanina Andriju Badžu.

On je sa Kraljevima neuomorno radio na sticanju fizičke spreme po posebnom stručnom programu profesora Mile Čavara.

-Ovo je moj početak priprema za prvenstvo Hrvatske koje će se održati od 07. do 10. 06.2018. Boravak sa nogometašima Metalleghe BSI u Međugorju za mene predstavlja neprocjenjivo iskustvo. Boksom se bavim dvije godine i u tom periodu nisam imao priliku da radim na ovakav način. Vjerujem da će naporni treninzi biti značajna podloga za kasniju nadogradnju moje fizičke pripreme. Prvi put sam u BiH i osim treninzima oduševljen sam i uvjetima u Međugorju kao i prijemom svih nogometaša iz Jajca. Zahvalio bih se Klubu i predsjedniku Zoranu Dekiću što su mi omogućili desetodnevni boravak i rad na vrhunskom nivou, istakao je mladi Andrija.

Andriji bokserski stručnjaci predviđaju značajne sportske rezultate, a prema svojim prvim koracima u ringu najavljuje da bi se mogao prometnuti u nasljednika slavnog prethodnika Marija Šivolije. U prilog tome svjedoči činjenica da je prošle godine osvojio srebrnu medalju na kadetskom Europskom prvenstvu u rumunjskoj Vasei.

Osim rada u Međugorju, mladi Andrija Badža je imao priliku posjetiti BK Zrinjski u Mostaru gdje je trenirao s boksačima iz kluba. Nakon toga ga je posjetio boksački prvak Damir Beljo s kojim je razmijenio boksačka i životna iskustva. Za Andriju nezaboravnu večer, nastavili su obilaskom grada te razgovorom o boksu.

Andrija je bio oduševljen Beljinom otvorenošću kao i savjetima koje mu je davao i izrazio želju ponovnog dolaska u Mostar.

 

 

(Metalleghe BSI)