Andrija Milošević (40) trenutno je jedan od najpopularnijih glumaca u našoj regiji, koji profesionalnošću, talentom i harizmom svakodnevno osvaja publiku.

Sarajlije će ovog glumca imati priliku gledati 8. marta u Domu mladih, za kada je zakazano izvođenje monodrame “Zlatni lančić od bižuterije”. Ovo je treći put da s tom predstavom gostuje u bh. prijestonici, a, kako je u razgovoru za „Dnevni avaz“ kazao, siguran je u sjajnu reakciju publike.

– Bit će to noć smijeha i dobrog zezanja – poručuje raspoloženi Milošević.

Ovom prilikom razgovarali smo i o TV seriji „Mamini sinovi“, megapopularnoj komediji „Andrija i Anđelka“, u kojoj glumi s kolegicom Anđelkom Prpić, koja je srca publike u regiji osvojila za kratko vrijeme, novim projektima, a nije izostala ni definicija smijeha iz Miloševićeve perspektive.

Realna priča

– Potrebna nam je generalna relaksacija od besmislenih tripova, tipa mržnje, bjesomučnog dokazivanja identiteta i tako raznoraznih glupiranja koja polako postaju tradicija i, ako se ovako nastavi, u potpunosti ćemo biti svi isti. Jalovi u međusobnim negiranjima. Opet, toliko hiljada ljudi koji vole smijeh i raduju se životu i suživotu daje nadu da nismo umrli – ističe Milošević.

Kako biste Vi opisali “Zlatni lančić od bižuterije”?

– Govori o bilo kojem čovjeku koji je lijen i ”nesnađen”, koji živi pod majčinim skutom do trideset i neke, koji sanja da će mu se desiti čudo, samo treba da sakupi hrabrosti i pronađe neku bogatu djevu, koja će mu pružiti svoj kapital te će on ispuniti svoj život srećom i blagostanjem, a da prstom mrdnuo nije. Dakle, nije u pitanju mentalitetska komedija, realna priča.

 Koliko je monodramu, a ujedno i komediju teško donijeti na scenu i nositi se s njom?

– Pa, generalno, nije lako, ali ko umije, brzo je osvoji i uživa. Ja bih sada samo ovo radio. Prija mi. U početku mi je bilo mnogo teže.

 

Sjajni komentari

Je li završeno snimanje serije “Mamini sinovi”?

– Snimanje je završeno, nastavak emitiranja očekujemo u februaru. Komentari su sjajni i ja sam lično vrlo zadovoljan. Igrati sa Cecom Bojković je famozno iskustvo.

 Jeste li gledali novu monodramu “Šta me snađe” kolegice Anđelke Prpić?

– Nisam još. Čekam beogradsku premijeru, koja je 12. februara. Siguran sam da je sjajna predstava i da će Anđelka doživjeti sjajne momente s njom.

 Specijalni pokloni

 Hoćete li pripremiti neko specijalno iznenađenje za dame u Sarajevu?

– Ja ću ih nasmijati, a muževi i momci neka se brinu o specijalnim poklonima.

 Ljut kao ris i ”namrćen” kao oblak

Poznati ste po veselom duhu i zabavnim ulogama. Kakav je Andrija privatno, kada je neraspoložen ili kada se naljuti?

– Ljut kao ris, ”namrćen” kao planinski oblak i ujedno tužan što je doveden u to stanje koje ne voli.

Interesantan sadržaj u aprilu

Pripremate li nešto novo u pozorištu, filmu ili neki TV projekt?

– Toliko toga sam upravo završio, sada odmaram pa ćete od aprila saznati šta sam spremio. Bit će interesantno.

 

(avaz)