Turistička ponuda u Trebinju raste iz godine u godinu. Tako su se u 2017. godini u Trebinju otvorila tri nova hotela, a u 2018. očekuje se otvaranje još tri hotela. Uskoro dolazi nova turistička sezona, a svi smještajni kapaciteti već su spremni za prihvat turista.

Menadžment hotela Central park Trebinje vrata svog hotela otvorio je prije tri do četiri mjeseca. Kapaciteti Hotela su cijelo vrijeme popunjeni, a očekuje se da će tako biti i u 2018. godini. SL Industry hotel otvoren je u aprilu 2017. godine, a njegovi kapciteti popunjeni su cijele sezone, a posjećuju ga domaći turisti, ali najveći broj turista koji je koristio usluge SL Industry hotela dolazi iz Grčke i Turske. Osim toga Hotel su posjećivale i grupe iz Meksika.

Cijene prenoćišta u trebinjskim hotelima kreću se od 80 do 300 KM u luksuznim apartmanima, a tu su i sadržaji poput spa i velnes centara.

U trebinju danas posluje 12 hotela i 5 motela, što nije dovoljno kada uzmemo u obzir da je potražnja dosta veća. Prošlogodišnji smještajni kapaciteti u trebinju iznosili su 1.500 kreveta, a kapaciteti su u 2017. bili popunjeni, što je bilo povećanje za 30 procenata u odnosu na 2016. godinu. Očekivanja su da će u 2018. godini kapaciteti, također, biti popunjeni.

U 2018. godini hotelijeri očekuju goste iz Južne Koreje i Kine koji vole da uživaju u Hercegovačkom suncu.

Trebinje je grad koji se nalazi na jugo-istoku Hercegovine na obali rijeke Trebišnjice, a najveća njegova prednost je to što se nalazi 30 kilometara od Dubrovnika, jednog od najljepših gradova na Jadranskoj obali.  Osim toga u Trebinju se nalazi i tvrđava Klobuk koja je sagrađena u 9. vijeku.

Još jedna od prednosti Trebinja je topla i vedra hercegovačka klima, a tu su i Trebinjska izletišta Jazina, Ubla, Lastva Studenac i druga prelijepa izletišta, a trebinjski Stari grad nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

(agencija)