Nakon što je prošlog ljeta u Trebinju otvoren aqua park, koji je za kratko vrijeme postao regionalna turistička atrakcija, radovi u Gradu sunca nisu stali.

U drugu fazu ovoga velikog projekta, kompanija Svislajon Takovo do sada je uložila 30 miliona maraka, pa se za ovu ljetnu sezonu pripremaju brojni ekskluzivni sadržaji.

Neposredno uz aqua park, gradi se veliki kompleks -Varoš čaršije na više od 100 hiljada kvadratnih metara, luksuzni hotel, te sportsko rekreativni centar. Na gradilištu svakodnevno radi između 500 i hiljadu građevinskih radnika.

Direktorica Grada sunca Vesna Vujović Curać, kaže da je samo u drugu fazu uloženo oko 30 miliona maraka, a kada sve bude završeno bit će angažiran veliki broj radnika na sezonskim i redovnim poslovima.

Riječ je o jedinstvenom turističkom kompleksukoji je prošlog ljeta svakodnevno imao oko dvije hiljade posjetitelja. Uz nove sadržaje, očekuje se da će ih biti još više. U jugozapadnom dijelu Grada sunca niče Varoš čaršija sa 160 apartmana, restoranima, jezerom i drugim pratećim sadržajima. I ovaj projekt trebao bi biti završen do nadolazećeg ljeta.

Direktorica Vujović Curać kaže da im je cilj da ovo bude turistička atrakcija tijekom cijele godine, a ne samo ljeti, javlja RTRS.

Oni s najdubljim džepom, u Gradu sunca mogu stanovati; u apartmanskom naselju i tipskim vilama čija je gradnja u planu, osim iznajmljivanja, moguća je i kupovina stambenog prostora.

Ko može, za ovo zadovoljstvo morat će izdvojiti 3,5 hiljade eura po kvadratu za rezidencijalne vile, a tri hiljade eura za kvdrat u apartmanima. U svakom slučaju, donedavno bezvodni i nenastanjeni kraški predio nadomak Trebinja sad već ima obrise pravog novog grada, kakav ne postoji u široj regiji.

 

(RS)