Povodom smrti velikog likovnog, pozorišnog i književnog kritičara Vojislava Voje Vujanovića, načelnik općine Jajce Edin Hozan uputio je telegram saučešća porodici i Društvu pisaca BiH u kojem je napisao:

Uvaženi članovi Društva pisaca BiH, poštovana obitelji Vujanović,

duboko potreseni tužnom viješću o smrti dragog nam Vojislava Voje Vujanovića, prijatelja i saradnika, velikog književnog kritičara, neizostavnog gosta grada Jajca tokom Pozorišnih/Kazališnih igara BiH, velikog zagovornika za vraćanje Igara u Jajce i selektora Igara, nadasve velikog umjetnika i čovjeka, upućujemo Vam izraze naše iskrene sućuti u ime svih građana Jajca.

Odlazak dragog nam Voje ostavio nam je veliku prazninu. Njegova vedrina, neizmjerna dobrota, radinost i čestitost, a prije svega njegova ljudska toplina svima će nedostajati. Gubitak je nemjerljiv i nenadoknadiv za sve nas, njegove saradnike, za kulturnu scenu BiH, posebno za njegovu obitelj, ali i za sve one kojima je nesebično pomagao.

Neizmjerno smo zahvalni našem Voji na velikoj ljubavi prema našem gradu. Njegova želja da grad Jajce bude ponovo dio velikog kulturnog i pozorišnog događanja BiH, da kroz pisani trag u djelima „Plodovi i Rađanja“ i „Plodovi i Trajanja“ pokuša otrgnuti od zaborava jedan od zvjezdanih trenutaka u ukupnoj povijesti bosanskohercegovačke kulture, bit će nam vodilja da Pozorišne/Kazališne igre BiH u Jajcu traju i svijetle još jačim sjajem.

Molim Vas da naše izraze iskrene sućuti prenesete porodici, a nama ostaje zadatak i obaveza da nastavimo putem kojim je hodio veliki umjetnik Vojislav Vojo Vujanović.

Suosjećajući u boli koji je zadesio sve nas, posebno njegove najbliže, još jednom porodici upućujemo izraze iskrene sućuti.

Neka mu je veliki pokoj i hvala za sve što je učinio za pozorišnu umjetnost u BiH.

 

 

 

(općina jajce)