Večerašnja emisija popularnog ZMBT showa donijela je mnoštvo dobrih pjesama, zabave, ali i suza. 
Od 16 takmičara koji su se borili za ulazak u treći krug, osam ih je osvojilo srce žirija, ali i publike. Svjesni smo da će, kako show odmiče, biti sve teže odlučiti ko ide dalje, a ko napušta show, jer, kako žiri kaže, razlika je u nijansama.

Zvijezda ovog showa mora mora izabrati pravu pjesmu prema svojim vokalnim sposobnostima, dočarati je žiriju i publici, a bilo bi poželjno pripremiti i odgovarajući scenski nastup kao dokaz da su se dobro pripremili za takmičenje.

ZMBT show je poseban jer njeguje sve žanrove muzike. Međutim večeras je bilo rasprave o sevdalinci. Ako je neko dao medijskog prostora sevdalinci, narodnoj pjesmi, onda je to sigurno Hayat televizija.

Safet Bučo, takmičar koji je, nažalost, večeras napustio show, svojim odabirom i interpretacijom rasplakao je našu divu Hanku Paldum.

Takmičari koji su se večeras plasirali u treći krug su: Amina Leko, Jasmin Jahić, Šejla Bošnjaković, Faruk Zjajo, Amir Begović, Mirza Karabegović, Medina Ganibegović i Belmin Haskić.

Oni koji su večeras imali manje sreće su: Belmin Avdić, Jasko Čavrk, Safet Bučo, Adela Batlak, Anesa Paljevac, Haris Čišija, Rijad Rahmanović i Adis Pupalović.

Sve pojedinačne nastupe svojih favorita pogledajte na ZMBT YouTube kanalu, a cijele emisije u Hayat PLAY videoteci. Dijelite svoje komentare na Facebook ZMBT stranici, a naš tim trudit će se da vam blagovremeno odgovori na sva pitanja.

Budite i narednog petka uz ZMBT show, od 20 sati!

 

 

(Hayat.ba)