Pisac, novinarka, aktivistkinja i feministkinja. Ovako sebe opisuje Sara Velaga, diplomirani komunikolog,koja ističe da sama krči svoje puteve do cilja i da iza nje ne stoji niko osim ona sama.

Kao najveći uspjeh do sada, Sara ističe nagradu koju je dobila za priču “Ničija deca” na konkursu koji je dio projekta Evropske Unije pod nazivom “Young with a voice”. Upravo priča “Ničija deca” je obilježila njen život, karijeru i odrastanje i upravo ona predstavlja Sarinu autobiografsku, pokretačku i najveću priču ikada.

“Inspiraciju pronalazim u svakom trenutku u sadašnjosti, u prošlosti. U svakom pokretu, zvuku, osobi i emociji. Motiviše me iskrenost pa tako i čiste emocije, bile negativne ili pozitivne. One koje do srži ogole čoveka i navedu ga da se pita je li sve zapravo izmišljeno ili je stvarno. Život priča priče, a ja ih zapisujem i tako prenosim sve arhive na jedno mjesto.“

Pored ovih uspjeha, Sara kaže da uspjehom smatra i svakodnevnu borbu da u Bosni i Hercegovini pronađe i one svijetle, pozitivne strane života. “Balkan je konfuzija današnjice pod bremenom jučerašnjice, sa željom bolje budućnosti. Težimo, a nikud ne idemo. To pak ne znači da je najbolje odustati, iako često jeste najlakše”

Možda se neki od vas slažu sa Sarom i smatraju da je život u BiH svakodnevna borba, možda će neki da opovrgnu njene tvrdnje, a mi se nadamo da ste uživali u njenoj priči i nadamo se da ćete nam poslati i vi vaše  priče o uspjehu i životnim nadahnućima.

 

(balkanlifestylesite.wordpress.com)