Utakmica između RK Jajce i RK Iskra koja se odigrala u subotu izazvala je buru komentara i optužbi na račun našeg RK Jajce.

U nastavku pročitajte saopćenje za javnost Upravnog odbora RK Jajce:

Poštovani,

obraćamo Vam se povodom saopštenja za javnost predsjednika skupštine RK Iskra Bugojno koji je na neprimjeren i neciviliziran način blatio naš klub. Ne želimo dalje da ulazimo u bilo kakva prepucavanja jer smo DVD s utakmice poslali komesaru lige pa neka on odluči da li je gospodinu Šahman u pravu.

Problemi sa predsjednikom RK Iskra gospodinom Nahidom Šupićem postoje već godinama jer je uvijek na rubu incidenta i uvijek je tu da radi pritisak na sudije.

RK Jajce se ograđuje od sudijskih odluka i nikada nije pokušano da se utječe na sudije tako da sa te strane ne želimo da vodimo polemiku.

Ono što nas najviše boli kao ljude i sportiste da gospodin Šahman u svom saopštenju razdvaja RS i Federaciju te proziva nas da igramo turnire u RS-u.

Zato gospodine Šahman poručujemo i vama i ostalim kojima su podjele u glavi da ćemo mi kao klub koji nikada nije gledao na vjeru i naciju i dalje održavati dobre odnose sa svim klubovima ma odakle oni dolazili i kako se zvali, a vi i dalje ostanite ograničeni i igrajte turnire samo na području Federacije.

Ono što nas najviše raduje su pozivi sportskih radnika iz Bugojna koji su bili na tribinama i koji nam se izvinjavaju u ime ostalih Bugojanaca.

U prilogu postavljamo samo jedan dio ponašanja rukovodstva Iskre na subotnjoj utakmici, stoji u saopćenju.

Jajce – Iskra

Poštovani,obraćamo Vam se povodom saopštenja za javnost predsjednika skupštine RK Iskra Bugojno koji je na neprimjeren i neciviliziran nacin blatio naš klub. Ne želimo dalje da ulazimo u bilo kakva prepucavnja jer smo dvd sa utakmice poslali komesaru lige pa neka on odluči dali je gosp. Šahman upravu. Problemi sa predsjednikom RK Iskra gosp. Nahidom Šupićem postoje već godinama jer je uvijek na rubu incidenta i uvijek je tu da radi pritisak na sudije. RK Jajce se ograđuje od sudijskih odluka i nikada nije pokušano da se utjece na sudije tako da sa te strane ne želimo da vodimo polemiku. Ono što nas najviše boli kao ljude i sportiste da gosp. Šahman u svom saopštenju razdvaja RS I Federaciju i proziva nas da igramo turnire u RS-u. Zato gospodine Šahman porucujemo i vama i ostalim kojima su podjele u glavi da ćemo mi kao klub koji nikada nije gledao na vjeru i naciju i dalje održavati dobre odnose sa svim klubovima ma odakle oni dolazili i kako se zvali, a vi i dalje ostanite ograničeni i igrajte turnire samo na podrucju Federacije. Ono što nas najviše raduje su pozivi sportskih radnika iz Bugojna koji su bili na tribinama i koji nam se izvinjavaju u ime ostalih Bugojanaca. U prilogu postavljamo samo jedan dio ponašanja rukovodstva Iskre na subotnjoj utakmici.Upravni odbor RK Jajce

Posted by RK Jajce on Tuesday, October 17, 2017

 

 

(RK Jajce)