U meču 10. Kola Prve lige FBiH Kraljevi su poraženi od Bosne sa 3:1.

Iako je naša ekipa povela u 50. minuti golom Golomana nakon izvrsnog ubačaja Samardžića, ipak je nedostatak 7 standardnih igrača (pet zbog kartona, a dva zbog ozljede) bio veliki hendikep pa je domaćin došao do potpunog preokreta.

Trener Šapina je rano iz igre morao izvesti Kovača i Jamakovića koji je do tada odlično branio, no nakon jedne požrtvovane intervencije ostao je jedno vrijeme i bez svijesti.

Šansu u ovom meču po prvi puta je dobio i kadet Zinedin Crnac, a u zvaničnoj utakmici debitovao je i mladi vratar Arnel Pervić. Među 18 igrača Kraljevi su imali čak 11 igrača ispod 21 godine.

Metalleghe BSI: Jamaković (od 53.- Pervić), Goloman, Hota, Smajić, Marin, Opardija, Kovač (od 46,- Crnac), Aščić, Samardžić, Fejzić (od 59.- Jurević), Hreljić.

U narednom kolu Metalleghe BSI dočekuje Iskru na Mračaju.

Nakon 10 kola sada je Olimpic lider na tabeli sa 23 osvojena boda, dok Sloga ima 22. Treća je Zvijezda sa 20, dok Bosna Visoko se nalazi na 4. poziciji sa 19 bodova. Travnik je na dnu tabele sa samo dva osvojena boda, a potom slijedi Jedinstvo sa šest bodova, TOŠk sa sedam te Iskra i Metalleghe sa 10 bodova..

 

Rezultati  10. kola Prve lige FBiH:

ŽIVINICE: Slaven-Bratstvo 1:0

TEŠANJ: Tošk-Olimpik 1:2

ORAŠJE: Orašje-Jedinstvo 5:0

TRAVNIK: Travnik-Zvijezda 0:1

VISOKO: Bosna-Metalleghe BSI 3:1

BUGOJNO: Iskra-Sloga 0:0

KAKANJ: Rudar-Igman 1:1

MOSTAR: Velež-Čapljina 0:0

 

Krenula utakmica u Visokom

Posted by NK Metalleghe BSI on Sunday, October 8, 2017

 

(Metalleghe BSI)