U želji da svom djetetu daju zanimljivo i originalno ime, roditelji često pretjeraju.

Tako neki ljudi cijeli život (ili barem do punoljetnosti kad ga mogu promijeniti) nose neobično ime, a mnoga imena toliko su čudna da tokom odrastanja nailaze na zadirkivanja, pa i zlostavljanja, piše Klokanica.hr.

Iako neka imena ne postoje i ne možemo zamisliti da bi neko tako nazvao svoje dijete, mnoge zemlje diljem svijeta u matičnim uredima imaju popis zakonom zabranjenih imena.

Na primjer, 2015. roditelji u Francuskoj htjeli su svoju djevojčicu nazvati Nutella, ali sud im je zabranio, te donio odluku da bi takvo ime moglo izazvati zadirkivanje i ruganje. Na kraju su je nazvali Ella.

Jedan turski par koji je živio u Njemačkoj htio je 2002. svoje dijete nazvati Osama Bin Laden, što im je bilo zabranjeno, dok je jedan par u Brazilu htio odabrati ime Saddam Hussein.

U Meksiku su na listi zabranjenih: Skrotum (mošnja), Facebook, Robocop, a u Danskoj ime Anus.

Pieandsauce (u prevodu pita i preljev) jedno je od imena koje je zabranjeno u Australiji, kao i Burger King.

Ime Akuma, što znači vrag ili đavo zabranjeno je u Japanu, a Superman u Venezueli.

Novi Zeland zabranjuje ime Sex Fruit, a u ovoj zemlji kao i u Maleziji zabranjeno je dijete nazvati imenom Marsovac.

Na Novom Zelandu nisu dopuštena imena: Spinach (Špinat), kao i Ceasarian (Carski rez), Pantie (Gaćice), Ikea, Hitler, Talula Does The Hula From Hawaii i 4Real. U Maleziji i Novom Zelandu zabranjeno je nazvati dijete imenom Chow Tow što u prevodu znači smrdljiva glava.

BRFXXCCXXMNPCCCCLLMMNPRXVCLMNKSSQLBB1116 – ovo ime odabrali su roditelji u znaku prosvjed protiv strogih švedskih zakona o imenima. Navodno se izgovara Albin.

A vjerovali ili ne, ova bizarna imena su dopuštena i negdje u svijetu postoji dijete koje se ovako zove: Violence (u prevodu nasilje), Benson i Hedges (britanski brend cigareta) i Number 16 Bus Shelter (Autobuska stanica broj 16). Svašta.

(drukciji.ba)