Ukoliko želite da vaša djeca provedu ugodno i kvalitetno vrijeme iz JU Dom kultue Jajce vas pozivaju da zajedno sa svojim mališanima u nedjelju, 24.9. 2017. godine dođete na predstavu “Ružno pače”, piše Jajce Online.

Predstava “Ružno pače” (H.C. Andersen) u produkciji EastWest Centra, a u režiji Elme Islamović odigrat će se u 12 sati. Riječ je o dječijoj predstavi u kojoj će sasvim sigurno uživati brojni jajački mališani.

Ova predstava je rađena prema jednoj od najljepših bajki Hansa C. Andersona. Priča o pačetu koje svi odbacuju jer je drugačije i kojem se ismijavaju, a koje posataje fantastičan labud koji zasjeni sve – priča je o tome da nema predaje, da svačija osobnost može doći do izražaja, da biti drugačiji ne znači biti slabiji od drugih.

To je priča koje svako dijete treba da zna.

Prelijepu predstavu je režirala mlada rediteljica Elma Islamović, a u predstavi igraju neki od najboljih mladih glumaca u BiH: Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dražen Pavlović, Džana Džanić i Amar Čustović.

Veselu, predivnu muziku je komponovao Brano Jakupović iz svjetski pzonatog benda “Dubioza kolektiv”, čudesnu scenografiju je kreairala naša poznata arhitektica Lada Maglajlić, a fantastične kostime čuveni dizajnerski duo Irma Saje i Vanja Ciraj.

U Bosni i Hercegovini problem neprihvatanja “drugačijeg” ozbiljan je fenomen koji zadire u sve segmente društva. Ovom predstavom ekipa predstave želi pomoći najmlađima da nauče prihvatiti i sebe kao individue, ali i one drugačije i da prevaziđu ovaj problem kroz čaroliju teatra.

Cijena ulaznice za predstavu iznosi 3,00 KM, a možete ih kupiti u narednim danima (petak, suboota, nedjelja) u prostorijama Doma kulture, tačnije u biblioteci.

 

 

(Jajce Online)