U Sarajevu je danas u odličnoj organizaciji i atmosferi održan 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton, čiji je pobjednik bio Mađar Tamas Nagy, piše Jajce Online.

Jedanaesti Sarajevo polumaraton, G-Drive štafetni polumaraton i Novo Nordisk Fan Run utrka startali su dana u 10 sati ispred BBI centra u glavnom gradu BiH. Učestvovalo je oko 3.000 trkača, koji su u Sarajevo stigli iz 30 zemalja širom svijeta. Očekivano, najveći broj učesnika je bio iz BiH, ali je kroz cilj polumaratona prvi prošao Mađar Tamas Nagy.

Drugo mjesto je pripalo Dubrovčaninu Vinku Slišku, a treće Prijedorčaninu Slaviši Buniću. Kada je riječ o ženama, najbolje vrijeme imala je bh. atletičarka Lucia Kimani.

I na ovom sarajevskom polumaratonu učestvovali su naši Jajačni, a utrku je uspješno završila Edin Hajder, Mirza Jusufović te Faruk Zulić.

Također, najmlađi jajački mališani Ella Hajder i Kerim Jusufović učestvovali su u utrci Zmajzi Kid’s run na 800 metara, koju su uspjšeno istrčali.

-Nismo se htjeli forsirati na današnjem maratonu jer nas čekaju još dvije utrke,  polumaraton u Banja Luci 30.septembra i 9.oktobra u Zagrebu. Jako smo sretni što smo svi istrčali, rekla je Edina Hajder za Jajce Online.

Učesnici polumaratona su na kraju dobili medalje, a najuspješnijim su pripali i zasluženi trofeji. Snagu su vratili časteći se Mrkvinim ćevapima, a potom je uslijedio after party.

Tema polumaratona su ove godine mostovi Sarajeva, a učesnici su dobili specijalne majice i medalje s motivima sarajevskih mostova.

 

 

 

(Jajce Online)