2/2 – Sjajno izdanje naših košarkaša u Kiseljaku

U subotu, 12.12.2020. godine,u sportskoj dvorani u Kiseljaku, odigrano je IX kolo Lige mladih SBK/KSB. Naši košarkaši bili su gosti ekipi KK ‘Kiseljak’, a odigrana su dva susreta.

U prvoj utakmici svoj pobjednički niz nastavila je pionirska selekcija. Sjajan i ozbiljan pristup susretu nagovijestio je dominaciju naših dječaka. Na poluvrijeme su otišli sa visokom prednošću da bi u nastavku nastavili istim tempom te mirno priveli utakmicu kraju, ostvarivši trijum rezultatom 57:25. Ekipu su predvodili Hodžić 14p, Halilović 11p, Dunin 10p, Mecavica 8p, Jurić 7p, Petrović 4p, Julardžija 2p, Bogić 2p.

Nakon utakmice, naši dječaci primili su pehar i medalje za osovojeno 2. mjesto u sezoni 2019./2020. košarkaške Lige mladih SBK/KSB. Čestitke!!

U drugom, dosta zanimljivijem susretu, naši juniori stigli su do još jednog trijumfa prije zimske pauze. Raspoloženje i atmosfera bili su na sjajnom nivou, što je utjecalo i na igru na parketu. Sjajni nastupi Lučiča 17p, Bogić 10p, Durek 10p, Imamović 7p, Krak 7p, Perak 6p te ostalih članova ekipe koji su dali svoj doprinos, rezultirali su rutinskom pobjedom rezultatom 57:37.

Zahvaljujemo se domaćinu na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri te čestitke našim košarkašima na ostvarenim pobjedama!

(kkvodopad)

KK Vodopad