Search
Close this search box.

11. Plazma Sportske igre mladih stižu u Jajce i Travnik

Podijeli članak:

Plazma Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za djecu iz čitave Bosne i Hercegovine, zvanično je počelo svoje 11. izdanje. Igre će u 2021. godini obići 45 bh. gradova te se družiti sa mališanima širom Bosne i Hercegovine dijeleći pozitivnu energiju i slaveći mnogobrojne pobjede. Igre će ove godine uveseliti mališane u Jajcu i Travniku.

Igre u Jajcu će se održati 11.6.2021.godine sa početkom u 16h u Gradskoj dvorani, a dječaci i djevojčici će se takmičiti u nogometu i košarci.

Igre u Travniku će se održati 12.6.2021. godine na sljedećim terenima:

Novi Travnik – Igralište MSŠ Novi – takmičenje u odbojci sa početkom u 9h (Vitalia Cup)
Travnik – Igralište OŠ Travnik – takmičenje u košarci sa početkom u 12h (Kinder Joy of moving Cup)
Dvorana Pirota – nogomet 2006. godište i mlađi, sa početkom u 13h (Coca-Cola Cup)

Igre u Jajcu se održavaju pod pokroviteljstvom Grada Jajca, dok se Igre u Travniku se održavaju pod pokroviteljstvom Općine Travnik. Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH, a bitno je naglasiti da se dva takmičenja, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija.

U prethodnih 10 godina, BH Telecom Sportske igre mladih okupile su više od 360.000 dječaka i djevojčica iz čitave BiH, a 17.000 finalista je imalo priliku učestvovati na Velikom finalnom takmičenju u Sarajevu. Igre nastavljaju projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz finansijsku podršku USAID-a. Igre su u sklopu ovog projekta organizovale online radionice pod nazivom „Zajedno kao jedan tim“ gdje mališani imaju priliku upoznati svoje sportske idole i pitati ih sve što ih zanima iz njihovog sportskog života. Gosti radionica su bili Marica Gajić, Mirsad Terzić, Marko Panić i Senjamin Burić, a mališane očekuje još mnogo iznenađenja.

Nakon održanih regionalnih takmičenja po gradovima, pobjednici će učestvovati na polufinalnim turnirima organizovanim po regijama, a najbolji će imati priliku pokazati svoje sportsko umijeće na Velikom finalu u Sarajevu. Igre ove godine posebnu pažnju posvećuju animiranju što većeg broja djevojčica da učestvuje u sportskim takmičenjima, a zajedno sa „UEFA foundation for children“ organizuje nogometni turnir za djevojčice.

Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života kao Ivica Osim, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Eriksson, Edin Džeko, Džanan Musa, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Vedad Ibišević, Benjamin Burić, Luka i Nikola Karabatić te mnogi drugim, a u 2021. godini SIM porodici pridružio se i Karl-Heinz Rummenigge.

Prijave za učešće na Plazma Sportskim igrama mladih su otvorene ali je broj, zbog sigurnosti učesnika, ograničen. Sve dodatne informacije možete pronaći na www.igremladih.ba. Prijavi se i saznaj zašto su Igre zakoon!

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka