Search
Close this search box.

10 “neotkrivenih” europskih gradića koji će vas šarmirati na prvi pogled

Podijeli članak:

Ipak, ima i jedan takav grad u Španjolskoj, koji je srećom – još uvijek dobro čuvana tajna. „Odaziva“ se na ime Villajoyosa, te se također sastoji od briljantno oslikanih fasada duž zaista prekrasne plaže, te je pravo čudo da je još uvijek neotkriven.

Mnoštvo poznatih europskih odredišta može se pohvaliti raznobojnim kućama koje privlače pozornost. Uostalom, sjetite se samo živopisnih slika sa sjevera ItalijE, točnije iz Cinque Terra, ili živahnih ulica Burana kojeg posjećujete iz Venecije.

Ipak, ima i jedan takav grad u Španjolskoj, koji je srećom – još uvijek dobro čuvana tajna.Riječ je o Villajoyosu, koji se također sastoji od briljantno oslikanih fasada duž zaista prekrasne plaže, te je pravo čudo da je još uvijek neotkriven. Broji oko 35 tisuća duša, smješten je između Alicantea i Benidorma, a ove godine se našao na vrhu popisa najboljih tajnih destinacija koje proglašava stranica European Best Destinations.

Naravno, ne morate samo nakon ovog članka guglati Villajoyosu, jer ćete saznati i za neke druge gradove. Tako recimo, na popisu se našao i jedan grad iz Lijepe Naše, ali koji unatoč tome da ljeti vrvi turistima (kao uostalom i cijela naša obala), nije i dalje dovoljno poznat strancima i neće im se oči zacakliti na prvi spomen njegova imena. Riječ je o Primoštenu, koji se našao na visokom trećem mjestu.

PrimoštenPrimošten(Foto: Getty Images)

Na drugom mjestu našla se još jedna španjolska destinacija – Ares del Maestre, dok je na četvrtom mađarski Bokodi. On je posebno zanimljiv za putnike iz kontinentalne Hrvatske (80 kilometara udaljen od Budimpešte) jer je zapravo riječ o „plutajućim“ kućama izgrađenima na istoimenom jezeru.

U prvih 10 još su se našli Naantali (Finska), Bour (Farski otoci), Blavand (Danska), Ulm (Njemačka), Aljezur (Portugal) te Dartlo (Gruzija). Što god od navedenog posjetite, sigurno nećete požaliti.

 

 

 

(punkufer.hr)

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vlasti u Grčkoj jučer su zatvorili arheološki lokalitet Akropolj, jer je tu zemlju zahvatio...

Novi izvještaj Boston Consulting Group, The Network i The Stepstone Group, a u koji...

Netflixov šestodijelni dokumentarac “Hitler and the Nazis: Evil on Trial” postavlja pitanje da li...

Bh. nogometni reprezentativac Amar Dedić jedna je od želja italijanskog prvoligaša Napolija koji je...

Osigurati transparentnost finansiranja političkih stranaka u Bosni i Hercegovini. Tako glasi jedan od 14...

Policija u Doboju sumnjiči najmanje dva izvršioca za krivično djelo teška krađa nad privrednim...