U povodu manifestacije Dani općine Jajce od 22. do 24. februara 2019. godine u organizaciji KK „Vodopad“ iz Jajca, održat će se 4. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada,piše Jajce Online.

Pripreme teku u najboljem redu što se tiče organizacijskog dijela, a trenutno se uigravaju domaći košarkaši.

-Što se tiče organizacije, naš turnir može da počne već sutra, mi smo u potpunosti spremni. Ekipa koja radi unutar turnira dosta je uhodana, a ostalo nam je par detalja da se sve u potpunosti finalizira – kazao je Salih Keljalić, sportski direktor KK “Vodopad” Jajce.

Turnir donosi velika košarkaška imena s naših prostora i regije.

-Ove godine pored prošlogodišnjih provjereno jakih selekcija OKK  “Spars” Sarajevo, KK “Cedevita” Zagreb, KK “Budućnost Voli” Podgorica, ŠK “Dražen Petrović” Šibenik, FKSE “Szekszárd” iz Mađarska, imamo i učesnika koje je svoje umijeće pokazao na 2. košarkaškom kupu, ekipa KK “Sava” Beograd te imamo čast ugostiti odličnu i ozbiljnu ekipu KK “Budućnost” iz Bijeljine – ističe Keljalić.

Pokrovitelj turnira je Općina Jajce, koja obilježava 623. godine od prvog pisanog pomena kraljevskog grada.

-Ozbiljnost i sam značaj ovog turnira govori nam to da je u Bosni i Hercegovini pa čak i u regionu bivše Jugoslavije po samoj konkurenciji ovaj turnir jedan od najjačih koji Se igra u ovom uzrasti – rekao je.

U taboru Jajčana vlada veliki optimizam.

-Jako sam zadovoljan ovogodišnjom ekipom KK “Vodopad” koja će nastupiti na turniru. Ove godine ulogu trenera preuzeo je Kenan Popaja koji jako dobro pristupa radu i vodi sami tim, a sve to smo mogli vidjeti u prvenstvenim utakmica koje se igraju u okviru kantonalne lige – navodi Keljalić za Jajce Online.

Organizator je ove godine uveo neke novine sto se tiče tehničkog dela turnira.

-Novina ove godine  na turniru je uživo statistika koju smo uveli, gdje će javnost moći da prati online svaku utakmicu kao i do sad, a tim da će moći pratiti i statistiku kako ekipe tako i pojedinih igrača što povećava ozbiljnost ovog turnira – zaključio je Salih Keljalić za kraj našeg razgovora.

Sve utakmice odigrat će se u Gradskoj sportskoj dvorani.

 

 

 

(Jajce Online)