Skupština Srednjobosanskog kantona (SBK) usvojila je na izvanrednoj sjednici Nacrt proračuna za 2019. godinu u iznosu od 217.795.700 maraka, što je za 1,52 milijuna maraka manje u odnosu na ovogodišnji proračun.

Ministar financija SBK-a Zoran Marković kazao je novinarima da je ovaj proračun realan, unatoč primjedbama koje su na iznos osnovice za obračun plaća uputili sindikati oko 5.300 uposlenih u tijelima državne uprave, pravosudnim i obrazovnim institucijama.

Mi smo predvidjeli povišicu od tri posto, koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, a ove godine smo imali već jedno povećanje. To znači da smo u proračunu predvidjeli pet milijuna maraka više sredstava, a mora se znati da se za povećanje plaća vežu i druge stvari, tako da bismo županiju, sada kad smo je stabilizirali, doveli u problem, kazao je Marković novinarima.

Predsjedatelj Skupštine SBK-a Josip Kvasina kazao je da su danas stečeni uvjeti da na redovitoj sjednici Skupštine bude razmatran prijedlog proračuna.

Nadam se da ćemo imati dobar i kvalitetan proračun i da ćemo ga usvojiti prije isteka ove godine. Vjerujem da ćemo izbjeći odluku o privremenom financiranju, jer uvijek je bolje usvojiti proračun kako bi Vlada mogla krenuti s usvajanjem svih planiranih programa, kazao je Kvasina.

 

 

(drukciji.ba)